Kollapsexperterna: Covid-19 kan att få korthuset att falla

Paul Arbair var den som fick mig att få upp ögonen för att kollapsutvecklingen kan förklara inte bara det här med oljan och växthuseffekten, utan också populismen, Donald Trumps seger i presidentvalet m.m.

En annan framstående person som nu flaggar för att coronaviruset kan det som sänker skutan är statsvetaren och journalisten Nafeez Ahmed: Coronavirus, Synchronous Failure and the Global Phase-Shift.

Frankrikes mest namnkunniga kollapsolog, som faktiskt myntade begreppet kollapsologi (collapsologie), Pablo Servigne, är inne på samma tankegångar i två nyutkomna artiklar – i kollapsmagasinet Yggdrasil och på sin Facebook-sida (tyvärr bara på franska).

En av de tidigaste med att blogga på svenska om kollapsen, Flute-tankar, även han verkar i sin twitter-ström vara inne på detta, att Covid-19 kan bli det som triggar att systemet brakar samma.

Charles Hugh Smith skrev i förra veckan om The Economic Cataclysm Ahead. Han är lite extra intressant för många kollapsologer är tydligt till vänster, men Smith är mer till höger, vilket visar att det här inte handlar om någon slags allmän vänster-dystopism.

Om du kommit till den här postningen utan att ha läst så mycket annat på bloggen så vill jag bara upplysa om att det är absolut inte så att Covid-19 orsakar kollapsen, det är bara en utlösande faktor som kombineras med allt det andra jag skrivit om här.

En kommentar till “Kollapsexperterna: Covid-19 kan att få korthuset att falla”

  1. Så här sade Gertrude Stein (Finansmagnat i Paris som upptäckte
    Picasso) – The Money are Always there – they just change pockets”.
    Det sista som förgås är kapitalet! Drömläge att köpa de aktier som
    överlever! Vilka blir det då? Någon?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *